ابلاغ اولین دستورالعمل‌های دورکاری در سطح کشور توسط شهرداری مشهد

ابلاغ اولین دستورالعمل‌های دورکاری در سطح کشور توسط شهرداری مشهد

ابلاغ اولین دستورالعمل‌های دورکاری در سطح کشور توسط شهرداری مشهد

معاون برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی شهرداری مشهد گفت: اولین دستورالعمل‌ها در حوزه دورکاری در سطح کشور در شهرداری انجام شده و ما اولین سازمانی هستیم که دستورالعمل‌ تدوین کرده‌ایم و رویکرد ما فرهنگی- تکنیکی است.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری مشهد، شهریار آل‌شیخ در جلسه شورای شهرداران مناطق که با موضوع نقد و بررسی دورکاری به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: سال پرتلاشی را پشت سر گذاشته‌ایم اما شهرداری در شاخص‌های مختلف بسیار خوب کار کرده است.
وی افزود: دو نظریه در علوم پزشکی مطرح است؛ اول اینکه برخی معتقدند نباید قرنطینه انجام شود تا یک ابتلا عمومی شکل بگیرد و کشورهایی همچون سوئد هیچگونه قرنطینه‌ای انجام ندادند اما نظریه دوم معتقد است که قرنطینه باید به صورت جدی و سخت انجام شود زیرا این بیماری دارای شیب شدیدی است و در صورتی که شیب سنگین شود کادر درمان قادر به ارائه خدمات‌رسانی نیستند.
میزان مرگ‌ومیر ناشی از کرونا در استان طی دو ماه گذشته ۸۰۰ نفر است
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی شهرداری مشهد بیان کرد: از مهرماه تاکنون میزان درگذشتگان در ماه بین هزار و ۶۷۰ تا هزار و ۸۰۰ نفر است اما در دو ماه گذشته میزان درگذشتگان مرتبط با بیماری کرونا در استان ۸۰۰ نفر بوده است که این میزان از آمار مرگ‌ومیر عادی کمتر است و این درحالی است که تعداد درگذشتگان در فروردین روند نزولی پیدا کرده است.
بیش از ۵۰ درصد ظرفیت بیمارستان‌ها خالی است
آل‌شیخ بیان کرد: به طور کلی ویروس کرونا در استان تلفات شدیدی نداشته است و در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد از ظرفیت بیمارستان‌ها خالی است که این موضوع نوید بخش اتفاقات خوبی است اما ممکن است در نیمه دوم اردیبهشت پیک جدید بیماری را داشته باشیم اما شرایط مانند اوایل حاد نیست و شاید بتوان گفت که ما بیماری را پشت سر گذاشته‌ایم.
بیش از نیمی از جمعیت مشهد کرونا را پشت سر گذاشته‌اند
وی اضافه کرد: کسانی که نظریه اول یعنی شیوع همه‌گیر را دنبال می‌کردند، پیش‌بینی می‌کنند که در شهر مشهد بیش از یک و نیم میلیون نفر یعنی عملا نیمی از جمعیت بیماری را پشت سرگذاشته‌اند و در صورتی که ۷۰ تا ۸۰ درصد جمعیت از بیماری عبور کنند، شهر از بحران خارج خواهد شد.
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: کرونا آثار زیادی بر اجزا مختلف شهر گذاشته است، صنعت در تمام دنیا متوقف شده است و هوا در حال گرم شدن است و مصرف نفت و بنزین به شدت کاهش پیدا کرده است و نفت‌ها محصور و نفت‌هایی که در خشکی قرار دارند، با مشکل مخزن مواجه شده‌اند.
آل‌شیخ تصریح کرد: کاهش قیمت نفت طبیعتا تاثیرات اقتصادی خود را بر صنایع بزرگ و بورس خواهد گذاشت و در کشور ما نیز با توجه به تشدید تحریم‌های آمریکا در اسفندماه سبب تغییر هزینه تمام‌شده پروژه‌ها خواهد شد. همچنین درآمدهای ما کاهش پیدا کرده که بخش از آن ناشی از درآمدهای مالیاتی و ارزش‌افزوده است.
آسیب ۶۰ درصدی بخش خدمات در شهر مشهد به دلیل ویروس کرنا
وی ادامه داد: شهر مشهد، شهری خدماتی است بر اساس آمارها بخش کشاورزی پنج درصد، صنعت هشت درصد و بخش خدمات بالغ بر ۶۰ درصد از کرونا آسیب دیده است. علاوه بر این بخشی از درآمد دولت‌ها که ناشی از دریافت مالیات بوده کاهش پیدا کرده است.
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی شهرداری مشهد گفت: بخشی از درآمدهای ما در شهرداری همچون برگزاری نمایشگاه و فعالیت اتوبوس‌رانی و مترو نیز در اثر کرونا با کاهش زیادی مواجه شده است. علاوه بر موارد مطرح شده کرونا دارای اثرات اجتماعی است که هزینه مضاعفی را ایجاد کرده است.
تزریق منابع و بسته‌های حمایتی در چند مرحله توسط شهرداری
آل‌شیخ مطرح کرد: در حال حاضر در چند مرحله تزریق منابع و بسته‌های حمایتی را داشته‌ایم، در صورتی که بحران اجتماعی ایجاد شود، هزینه‌های زیادی را ایجاد خواهد کرد. طبیعتا تا جایی که ممکن است باید از بحران‌ها جلوگیری کرد و تاکنون تزریق منابعی نیز انجام شده است. در ابتدای شیوع ویروس کرونا کمک‌ها به دانشگاه علوم پزشکی صورت گرفت که این امر سبب شد هیچکدام از کادر درمانی که به صورت مستقیم با کرونا در ارتباط بودند، با تلفات مواجه نشوند.
یکی از دلایل کاهش تلفات در شهر مشهد ورود سریع و به موقع شهرداری است
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی شهرداری مشهد اظهار کرد: یکی از دلایل کاهش تلفات در شهر مشهد ورود سریع و به موقع شهرداری است زیرا در ابتدا تجهیزات مورد نیاز کادر درمان خریداری شده و هیچگونه کسری در این زمینه وجود ندارد همچنین در راستای امنیت روانی شهروندان نیز کارگاه‌های تولید ماسک با کیفیت مناسب ایجاد شد.
آل‌شیخ بیان کرد: آسیب‌های اجتماعی ناشی از کرونا و پسا کرونا با توجه به نزدیکی ماه مبارک رمضان تشدید خواهد شد که باید نسبت به آن برنامه‌ریزی داشته باشیم. طبیعتا در گام دوم درخواست اطلاح بودجه را خواهیم داشت. برآوردها نشان می‌دهد که در منابع و مصارف تغییراتی ایجاد خواهد شد.
وی اضافه کرد: طبیعتا دورکاری الزاما سبب افزایش بهره‌وری نخواهد شد اما دارای مزیت‌هایی است که از جمله آن می‌توان به برگزاری این جلسه به صورت ویدئو کنفرانس اشاره کرد. دورکاری سبب شده تا بتوانیم از امکانات در دسترس استفاده کنیم. دستورالعمل و کتاب‌هایی در این زمینه در اختیار مدیران قرار گرفته است.
رویکرد شهرداری در دورکاری، فرهنگی- تکنیکی است
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی شهرداری مشهد تصریح کرد: اولین دستورالعمل‌ها در حوزه دورکاری در سطح کشور در شهرداری انجام شده و ما اولین سازمانی هستیم که دستورالعمل‌ تدوین کرده‌ایم. رویکرد ما فرهنگی- تکنیکی است. این فرهنگ باید برای مدیران ایجاد شود که هرروز صبح جلسه تصویری را با کارکنان برگزار کند و کار را به آنان تحویل و در پایان روز کاری از آنان دریافت کند.
آل‌شیخ عنوان کرد: همچین کارکنان نیز باید محیط و زمان مشخصی را برای دورکاری مشخص کنند و به دورکاری تقید داشته باشند. تکنیک‌های دورکاری معمولا در تمام دنیا یکسان است اما باید از نظر فرهنگی بر روی این موضوع کار شود. یکسری مشاغل همچون کال‌سنترها معمولا دورکار هستند و ترجیح ما بعد از کرونا نیز دورکاری این مشاغل است.
وی ادامه داد: امکان دورکاری برای برخی مشاغل دیگر مانند رانندگان و خدمات شهری وجود ندارد اما می‌توان الگوهای رفتاری آنان را تغییر داد. کلید دورکاری تبدیل رویه شفاهی به کتبی است و کم‌رنگ‌ترین یادداشت‌ها از قوی‌ترین حافظه‌ها ماندگار‌تر هستند این موضوع مزیت‌هایی را در درازمدت برای ما ایجاد می‌کند.
کسب ضریب بالا نصب در برخی اپلیکیشن‌های شهروندی
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی شهرداری مشهد گفت: برخی کسب‌وکارها در فضای کرونا رشد پیدا کرده‌اند به عنوان مثال دیجی‌کالا در بهمن ماه تعدیل نیرو زیادی داشته است اما در اسفندماه به شدت رونق پیدا کرده است در بخش شهرداری نیز در اپلیکیشن شهروندی اتفاقات خوبی رخ داده و ظریب بالایی در نصب برنامه را کسب کرده‌ایم.
حوریه جمالی پور