یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار تومان سرانه هر شهروند قمی در بودجه سال ۱۳۹۹ شهرداری قم

یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار تومان سرانه هر شهروند قمی در بودجه سال ۱۳۹۹ شهرداری قم

محسن رنجبر صبح امروز در نشست خبری تشریح بودجه، با اشاره به تصویب بودجه سال ۹۹ شهرداری قم، اظهار داشت: دو سناریوی مالی برای اجرای پروژه‌های شهرداری در سال ۹۹ دیده شد که در سناریوی نخست نیازمند ۹ هزار میلیارد تومان بودیم که ایده آل ترین حالت برای اتمام پروژه‌های عمرانی شهر بوده ولی این دست‌یافتنی نیست.

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم با تأکید بر تأمین بودجه موردنیاز از طریق ایده‌هایی جدید و کاربردی، افزود: اجرای ایده‌های خلاقانه در تأمین اعتبارات مالی شهرداری همیشه مدنظر بوده و امسال نیز با توجه به نام‌گذاری مقام معظم رهبری به‌عنوان سال جهش تولید این مسئله در اولویت برنامه‌ها قرارگرفته است.

رنجبر، شهرداری را برای تحقق شعار سال مسئول دانست و بیان کرد: برای سال ۹۹ بودجه شهرداری در ابتدا بااعتباری بالغ‌بر ۳ هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان بسته شد و برنامه‌ریزی برای اجرای پروژه‌ها بر اساس همین اعتبار انجام شد.

وی منابع دیگر تأمین اعتبارات را موردتوجه قرارداد و گفت: تأمین ۶۵۰ میلیارد تومان اعتبار از طریق اوراق مشارکت از دولت یکی دیگر از راه‌های تأمین بودجه موردنیاز پروژه‌های عمرانی شهر است.

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم زمان صرف شده برای دقیق سازی بودجه با اهداف راهبردی شهرداری قم را بیش از هزار نفر ساعت اعلام و تصریح کرد: بعد از بررسی‌های انجام‌شده ۶۵۷ میلیارد تومان بودجه جاری و دو هزار و ۴۹۲ میلیارد تومان در ۹۶۵ ردیف بودجه عمرانی تصویب شد.

رنجبر با تأکید بر توجه به هماهنگی بودجه با شاخص‌های راهبردی شهرداری قم، خاطرنشان کرد: شهرداری ۱۱ راهبرد مشخص در بودجه در نظر گرفته که به‌عنوان‌مثال ارتقاء حمل‌ونقل عمومی مانند ناوگان اتوبوسرانی، مترو و افزایش کیفیت رفت‌وآمد در معابر تقریباً ۴۵ درصد بودجه را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: از خصوصیات این بودجه می‌توان به انطباق دقیق بودجه راهبردی با چشم‌انداز ۱۴۰۰ و ۱۴۱۴ و در نظر گرفتن میانگین رشد پنج ساله شهرداری اشاره کرد اما بودجه در شورا به عدد سه هزار و ۸۵ میلیارد تومان کاهش پیدا کرد.

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم به جزییات کسب بودجه اشاره و ابراز کرد: بر طبق پیش‌بینی‌های انجام‌شده ۸۰۰ میلیارد تومان از محل عوارض و بهای خدمات، ۱۶۰ میلیارد تومان از بودجه دولت و کشور، ۴۰۰ میلیارد تومان از محل دارایی‌های خود شهرداری، ۵۸۰ میلیارد از فروش اموال غیرمنقول و ۱۱۶۰ میلیارد تومان نیز از محل انتشار اوراق مشارکت و تسویه بدهی دولت و  همچنین وام تأمین می‌شود.

رنجبر نسبت هزینه‌های جاری شهر را بیان کرد و گفت: ۲۰.۳ درصد بودجه جاری شهر یعنی عددی برابر ۶۳۰ میلیارد تومان است که ۱۸۸ میلیارد تومان شامل نگهداری شهر در قسمت خدمات شهری مانند رفت و روب، جمع‌آوری پسماند و تخلفات شهری، ۱۰۳ میلیارد تومان کمک به سازمان اتوبوسرانی، قطار شهری، آتش‌نشانی، پسماند و فرهنگی است.

وی ادامه داد: بودجه‌ای که صرف خود ساختار شهرداری اعم از پرسنلی می‌شود با توجه به رویکرد ضد تورم‌زایی که در نظر گرفته‌شده و همچنین توجه به اقتصاد مقاومتی کمتر از ۱۰ درصد رشد نسبت به سال گذشته داشته است.

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم با تأکید بر اداره ارزان شهر با توجه به افزایش تورم در سال جاری و دستگاه‌های دیگر اظهار داشت: کل تملک دارایی‌های شهرداری در بخش مالی و سرمایه‌ای در حدود ۷۹.۷ بوده یعنی دو هزار ۴۵۵ میلیارد تومان، که سهم فعالیت‌های تملک دارایی سرمایه‌ای برای اجرای پروژه‌های مدیریت شهری از کل بودجه ۶۵ درصد است.

رنجبر ادامه داد: آن بخشی که مربوط به تملک دارای سرمایه‌ای می‌شود ۷۰۰ میلیارد تومان است و سرانه درآمد شهرداری از عوارض شهری نیز۶۳۰ هزار تومان از هر نفر شهروندی قمی در نظر گرفته‌شده است.

وی عددی را که شهرداری در سال ۹۹ به ازای هر شهروند هزینه می‌کند را بیش از یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: شهرداری به ازای هر ۶۳۰ هزار تومانی که دریافت کرده در بحث رفت‌وروب و ایمنی و نگهداری فضای سبز ۲۲۰ هزار تومان و در پروژه‌های عمرانی یک میلیون ۶۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر هزینه کرده یعنی به ازای هر شهروند قمی یک‌میلیون و ۸۳۰ هزار تومان در سال ۹۹ هزینه می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم مأموریت‌های شهرداری را بر اساس مدل راهبردی تشریح و تصریح کرد: در حوزه کالبد و شهرسازی ۱۰ درصد بودجه معادل ۳۱۰ میلیارد تومان، محیط‌زیست و خدمات شهری ۱۶.۷ درصد معادل ۵۲۵ میلیارد تومان، ایمنی و مدیرت بحران ۳ درصد معادل ۸۵ میلیارد تومان، حمل‌ونقل و ترافیک با بیشترین بودجه یعنی ۴۰ درصد عدد ۱۲۶۰ میلیارد تومان، خدمات و مدیریت ۴ درصد معادل ۴۶۱ میلیارد تومان و اجتماعی فرهنگی هم ۲.۵ درصد برابر ۷۰ میلیارد تومان هزینه می‌کند.

رنجبر به دیگر برنامه‌های شهرداری نیز در سال ۹۹ اشاره کرد و اظهار داشت: گسترش پارکینگ سازی در قم بااعتباری بالغ‌بر ۱۰۵ میلیارد تومان، اتمام فاز یک مترو بااعتباری برابر ۴۱۲ میلیارد تومان و بازگشایی پارک بازی غدیر، تجهیز، نگهداری و تعمیر ناوگان حمل‌ونقل عمومی بااعتباری بالغ‌بر ۱۷۰ میلیارد تومان از دیگر برنامه‌های شهرداری قم در سال ۹۹ است.